تورم چه تأثیری در صنعت لجستیک و کوریر دارد

تورم چه تأثیری در صنعت لجستیک و کوریر دارد

تورم چه تأثیری در صنعت لجستیک و کوریر دارد؟

 

بازارهای جهانی به‌ یکدیگر وابسته هستند؛ به همین دلیل زمانی که قیمت‌ها در یک بخش بالا می‌رود، کالاها و حوزه‌های دیگر نیز به آهستگی به افزایش هزینه‌ها دچار می‌شوند. افزایش هزینه‌ها در بخش نیروی انسانی، سوخت، و حمل‌ونقل، همگی در ایجاد تورم مؤثر هستند.

حدوداً دو سال از شیوع بیماری کرونا می‌گذرد. در این دوره دوساله، رهبران کسب‌وکارهای مختلف و همچنین مشتریان متوجه شدند که استراتژی‌‌های مبتنی بر استقلال زنجیره تأمین، در بیشتر نقاط دنیا ایراداتی دارد. این تشخیص توسط جنگ روسیه و اکراین نیز تایید شد. شیوع ویروس کرونا و همچنین چنگ میان روسیه و اوکراین، دو عاملی هستند که می‌توانند در آینده نزدیک هزینه‌های لجستیکی و کوریری را به شدت افزایش دهند. در نهایت، رویکرد اهالی صنعت کوریری نسبت به این وضعیت و ایجاد تغییرات اقتصادی و ژئوپولتیکی می‌تواند زنجیره تامین را متحول کند. اما پیش از پرداختن به نحوه تغییر وضعیت، بهتر است به بررسی ریشه این تورم و نتایج احتمالی آن بپردازیم.

 

 

در گذشته چه مواردی باعث تورم در صنعت کوریر و لجستیک شدند؟

بخشی از تورمی که امروز شاهد آن هستیم میراث سال‌های پیش است. در سال 2021 میلادی به نظر می‌آمد که با خروج کشورهایی مانند چین و آمریکا از رکود، جهان هم روند مشابهی به خود می‌گیرد. اما نتیجه خروجِ کشورهای بزرگ‌تر از رکود، این شد که اقتصاددانان نگران تهدید جدیدی به نام تورم شدند. شواهد نشان می‌دهد که نگرانی‌ها از این جهت بود که تزریق بیش از حد پول نقد به اقتصاد باعث افزایش شدید نرخ تورم می‌شود. در این حالت، ابتدا دوره شکوفایی اقتصادی کوتاهی ایجاد می‌شود. اما پس از آن، افراد باید منتظر نرخ بهره بیشتر و رکود باشند.

متخصصان آن زمان ذات تورم را شامل کشش و فشار تقاضا در نظر گرفتند. در گزارشی که برای کاخ سفید در آمریکا تهیه شد، نویسندگان مخاطرات ایجاد شده برای زنجیره تأمین را زیر ذره‌بین قرار دادند. برای این کار تأثیرات تورم در دو بخش بررسی شد. یک بخش مربوط به تأثیرات تورم بر روی تأمین قطعات مورد نیاز صنعتی مانند خودروسازی بود. بخش دیگر مرتبط به میزان نامشخص و متغیر تقاضای کانتینرهای ارسال کالا می‌شد. حادثه کشتی اورگرین و بستن کانال سوئز نیز این شرایط را تشدید می‌کرد. این‌ها مثال‌هایی از اثرات کششی تورم است.

 در نقطه مقابل، فشار تقاضا در افزایش میزان درخواست‌ها را می‌توان دید. برای مثال بر اثر گرفتگی راه‌ها و قرنطینه‌های طولانی چنین فشاری احساس می‌شود. همه این موارد به شکل صعودی میزان تورم را افزایش می‌دهد. طبیعتاً این تورم در زنجیره تأمین از بالاترین تا پایین‌ترین نقطه که مربوط به حلقه آخر زنجیرهْ تأمین کالا و صنعت کوریر است نیز خودش را نمایش می‌دهد.

چه چیزی تورم این روزها را بالا می‌برد؟

بیشتر ما درباره جنگ روسیه و اوکراین شنیده‌ایم و خبرهای آن را دنبال می‌کنیم. این شرایط باعث افزایش قیمت سوخت و کارشکنی در زنجیره تأمین کالا در جهان شده است. دو عامل جنگ در جهان و افزایش قیمت سوخت سهم بزرگی از فشار وارده به صنعت لجستیک و کوریر را شامل می‌شوند. شرکت‌های ارسال کالا امروزه شاهد بحران‌ بی‌سابقه‌ای هستند. در دو دهه اخیر، برنامه شرکت‌های لجستیکی و کوریری بر پایه حمل‌ونقل ارزان چیده می‌شد. اما واقعیت چهره متفاوت و خشنی را از خود بروز داد. به همین دلیل بودجه حمل‌ونقل شرکت‌های کوریری در سال 2022 نسبت به سال 2019 بسیار متفاوت است. همه‌گیری بیماری کرونا باعث افزایش هزینه حمل‌ونقل فریت‌ها و کالاهای ارسالی شد؛ بنابراین از نظر زمانی، جنگ اوکراین جرقه تورم در این صنایع را نزده بلکه تنها آن را تشدید کرده است. در نتیجه، انتظار می‌رود که این شرایط تورمی مدت طولانی‌تری در زندگی لجستیکی و کوریری ما نقش داشته باشد.

تأثیر تورم در حمل‌ونقل چگونه دیده می‌شود؟

اثرات این تورم و افزایش قیمت‌ها را می‌توانیم در بخش‌های متفاوت خدمات ارسال کالاها مشاهده کنیم.

ارسال دریایی کانتینرها، در کشورهای اروپایی ورود به بحران تأمین خدمات سلامت باعث شد خزانه‌های کشورها با بحران روبه‌رو شوند. در سال 2020 مدیریت صحیح منابع تا حدی باعث کنترل وضعیت در سطح این قاره شد. در سال 2021 به بعد افزایش قیمت‌ها به آن‌ها اجازه داد تا مجددا به سودآوری برسند. از طرفی شرکت‌ها به تأمین خدمات‌رسانی برای مشتری‌های خود برگشتند. یک مثال روشن به فهم ما از جریان ارائه خدمات کوریری و ارسال در کشورهای اروپایی کمک می‌کند. هزینه میانگین ارسال کانتینرهای دریایی بین آسیا و اروپا در سه سال گذشته 4 برابر شده‌است. این رقم برای یک کانتینر با حجم تقریبی 80 مترمربع به 6 تا 7.5 هزار دلار رسیده ‌است. البته این رقم برای کالاهای خاص یا ارزشمند بیشتر هم می‌شود.

 

  • حمل‌ونقل زمینی:‌ در کشورهای اروپایی، به طور مثال، در سال 2021 حملونقل زمینی رشد زیادی داشته است. البته در سطح جهانی و کشورهای دیگر این روند افزایش بیشتری دارد. به نظر می‌رسد برای همراهی با شرایط و کاهش هزینه‌ها لازم است این حوزه نقش فعال‌تری داشته باشد. بهتر است به تأثیر تورم در حمل‌ونقل زمینی هم توجه داشته باشیم. کامیون‌ها حدود 70% فریت‌های کوچک‌تر، مواد غذایی و سفارش‌ها را به مقصد می‌رسانند. پاتریک پنفیلد، پروفسور مطالعات زنجیره تامین در دانشگاه سیراکیوز آمریکا باور دارد که بالارفتن حدود 42% قیمت بنزین از ابتدای سال در این کشور چیزی است که تابه‌حال شاهد آن نبوده‌ایم. در حقیقت قیمت بنزین حدود یک تا یک و نیم دلار از گاز بیشتر است. به نظر می‌آید با هر بار افزایش نرخ بنزین به میزان 10%، میزان تورم نیز 0.3 بیشتر می‌شود. این فرضیه یعنی قیمت همه چیز در آینده بیشتر می‌شود.

 

  • حمل‌ونقل هوایی: در این بخش شرایط کمی متفاوت است. در سال 2020 حمل‌ونقل هوایی مسافران دچار شرایطی فلج‌کننده شده بود. از سوی دیگر، همین بخش مسئول جابه‌جایی 60% کارگو در جهان نیز هست. با اینکه تعداد سفرهای هوایی کم شد ولی میزان تقاضا بالا و پایین داشت. در سال 2021 اما شاهد افزایش سفرهای هوایی بودیم. سود متوسط حاصل از ارسال هر کالا، از 1.79 دلار به‌ازای هر کیلوگرم در سال 2019 و حدود 2.71 دلار در سال 2020، در سال 2021 به نقطه اوج خود با رقم 3 دلار رسید. البته پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 2022، با روندی کاهشی به 2.67 دلار برای هر کیلوگرم برسد. اما بحران کشور اوکراین باعث تداخل در محاسبات مربوط به ظرفیت و وزن شده است. مؤسسه حمل و نقل هوایی بین‌المللی هنوز گزارش جدیدی منتشر نکرده است؛ اما مدیر آن افزایش هزینه‌ها را به طور ضمنی اعلام کرده ‌است. البته نباید ضربه‌های ناگهانی کشور چین برای اجرای قانون کووید صفر را هم نادیده گرفت.

آیا ممکن است شرایط از کنترل خارج شود؟

در کشورهای اروپایی، اگر روند افزایش تورم ادامه یابد این احتمال وجود که رشد پویا متوف شود. اگر افزایش هزینه‌های تولید خودش را در افزایش قیمت‌های کالاها و خدمات مانند سرویس‌های کوریری نیز نشان دهد، احتمال شوک تقاضای منفی وجود دارد. در بخش حمل‌ونقل جاده‌ای، می‌دانیم که این حوزه حاشیه سود کمی دارد و شرایط در بهترین حالت نیست. قیمت سوخت  روز به روز افزایش پیدا می­کند. به‌علاوه، در کوتاه‌مدت امیدی به رفع مشکل کمبود تعداد رانندگان در اروپا نیست؛ به‌خصوص کشورهای اروپای شرقی که نیروی کار اوکراینی نقش مهمی در آن‌جا دارد. در نهایت می‌دانیم که هزینه تجهیزات وسایل حمل‌ونقل هم تحت تأثیر فشارهای تورم قرار می‌گیرد. تولیدکنندگان قطعات، فشار ناشی از افزایش هزینه تولید را تا حدی بر روی دوش خریداران هم می‌گذارند. اگر افزایش قیمت‌ها به همین منوال ادامه پیدا کند در کشوری مانند فرانسه، افزایش هزینه‌های کوریرهای فرانسوی در سال 2022 می‌تواند به 12% نیز برسد. از طرف دیگر  بسیاری از شرکت‌ها تهدید می‌کنند   اگر نتوانند بخشی از هزینه‌ها را با افزایش قیمت کالاها یا خدمات خود جبران کنند، ناچارند کار خود را منحل ‌کنند. برای همین هم کشور فرانسه یک کمک‌هزینهْ 400 میلیون یورویی را برای بخش کوریری در نظر گرفته است.

همه مردم جهان تا حدی در تجربه این افزایش قیمت‌ها با هم شریک هستند. تلاش شرکت‌های کوریری مانند تی‌هاب این است که بهترین خدمات را با بهترین هزینه ممکن برای مشتریان خود ارائه کنند. بدون شک درک متقابل و اعتماد به قدم‌هایی که در این راه برمی‌داریم به کنترل شرایط کمک می‌کند. امید شرکت‌های کوریری و لجستیکی در جهان این است که بتوانیم از این بحران نیز با تلاش و وفاداری سربلند خارج شویم.

منابع:

https://market-insights.upply.com/en

/inflation-is-invading-the-entire-supply-chain

https://www.ti-insight.com/briefs/the-great

-inflation-debate-possible-consequences-of-vertical

-inflation-on-the-logistics-and-supply-chain-industry/

https://www.economicsobservatory.com/what-is-supply

-chain-inflation-and-why-is-it-driving-up-consumer-prices-now

نظرات شما

فرم ارسال نظر

large desktopdesktoptabletphone