تفاوت‌های فرست‌مایل، میدمایل و لست‌مایل دلیوری

تفاوت‌های فرست‌مایل، میدمایل و لست‌مایل دلیوری

جابه‌جایی کالا از تولیدکننده به مصرف‌کننده نهایی شامل مراحل متعددی می‌شود. کسب‌وکارها باید این مراحل را به طور مؤثر اجرا کنند تا اطمینان حاصل شود که زنجیره تأمین دچار تأخیر یا تعطیلی نمی‌شود. فرست‌مایل، میدمایل و لست‌مایل دلیوری، عبارت‌هایی هستند که در حوزه زنجیره تأمین استفاده می‌شوند. این مراحل منعکس‌کننده حرکت کالاها از زمان شروع ساخت آن‌ها تا مصرف هستند.

تعاریف مراحل مختلف دلیوری

در ابتدا با تعاریف مراحل مختلف لجستیک شامل فرست‌مایل دلیوری، میدمایل و لست‌مایل آشنا می‌شویم. سپس در بخش‌های بعدی در مورد هر یک از آن‌ها بیشتر توضیح می‌دهیم.

فرست‌مایل دلیوری: انتقال کالا از سازنده به انبار یا مرکز توزیع.

میدمایل دلیوری: انتقال کالا از انبار یا مرکز توزیع به مراکز تحویل بار.

لست‌مایل دلیوری: انتقال کالا از یک مرکز حمل‌ونقل یا یک فروشگاه خرده‌فروشی به مقصد نهایی تحویل

فرست‌مایل دلیوری

فرست‌مایل دلیوری یا لجستیک فرست‌مایل، انتقال کالا از یک تولیدکننده به یک انبار یا مرکز توزیع است. منشأ این محصولات می‌تواند از هر کجای دنیا و از هر تأمین‌کننده‌ای باشد. به طور خلاصه هنگامی که یک کالا تولید می‌شود، هر‌کجا که برود، این فرایند به‌عنوان فرست‌مایل دلیوری شناخته می‌شود.

در این مرحله، کالاها مستقیماً از سمت سازنده می‌آیند. این محصولات، چه آجرهای یک کارخانه آجر در انتهای خیابان باشند، چه لباس‌های طراحی شده در اروپا یا شمع‌های تولیدشده در یک کارگاه خانگی، همگی در مرحله تولید هستند.

پس از ساخت کالا، آن‌ها به یک انبار یا مرکز توزیع می‌روند. این سفر به‌عنوان فرست‌مایل شناخته می‌شود. مسافت طی شده بسته به مقصد نهایی محصول می‌تواند کوتاه یا طولانی باشد. در مرحله بعدی، انبار یا مرکز توزیع، عرضه محصولات را هماهنگ می‌کند.

نحوه کار فرست‌مایل

فرض کنید یک زنبوردار در اردبیل هستید که از موم زنبورهایتان برای ساختن شمع و سایر محصولات زنبورعسل استفاده می‌کنید. برای اینکه شمع‌هایتان را به دست مشتریان در سراسر ایران برسانید، تصمیم گرفته‌اید محصولاتتان را به یک واسطه بفروشید. این شخص میانی محصولات را می‌گیرد و به عموم مردم و فروشگاه‌های بزرگ می‌فروشد. محصولات شما باید از مزرعه به مرکز توزیع بروند تا این اتفاق بیفتد. این محصولات با وسایل نقلیه حمل‌ونقل، باربری و گاهی اوقات با هواپیما ارسال می‌شوند. به این مرحله فرست‌مایل دلیوری گفته می‌شود. به طور خلاصه، فرست‌مایل نقطه شروع تحویل و دلیوری است. بدون آن کالاها هرگز از مراکز تولید خارج نمی‌شوند.

میدمایل دلیوری

میدمایل دلیوری که با نام تحویل ثانویه نیز شناخته می‌شود، انتقال کالا از یک انبار یا مرکز توزیع به مراکز تحویل بار است. محصولات از یک مرکز ذخیره‌سازی به مکانی منتقل می‌شوند که محصولات را به طور موقت نگهداری می‌کند و آن‌ها را در بسته‌های کوچک‌تر و یا در قالب سفارش‌های بسته‌بندی شده و برای رساندن به دست مصرف‌کنندگان نهایی ارسال می‌کند. بیایید دو بازیگر مهم را در فرایند میدمایل بررسی کنیم: مراکز ذخیره‌سازی و مراکز تحویل بار.

مراکز ذخیره‌سازی

مراکز ذخیره‌سازی می‌توانند همان کارخانه‌های تولیدکننده محصول و یا به‌طورکلی، نقطه مبدأ فرایند ارسال محصول باشند. کارخانه‌ها میزبان طیف وسیعی از محصولات هستند و نقاط مبدأ عموماً بنادر دریایی یا فرودگاه‌ها هستند. این نقاط، اولین گام در روند میدمایل هستند.

مراکز تحویل بار

مرحله دوم در فرایند میدمایل، مراکز تحویل بار هستند. مراکز تحویل بار، نقاطی هستند که محصولات را برای دوره‌های کوتاه نگهداری می‌کنند. زمانی که سفارش‌ها وارد می‌شوند، مرکز تحویل بار محصولات را سازماندهی و بسته‌بندی می‌کنند تا به مقصد نهایی ارسال شوند. کالاها نیز در مقاصد نهایی، به طور مستقیم به مصرف‌کنندگان تحویل داده می‌شوند که به‌عنوان لست‌مایل دلیوری شناخته می‌شوند.

سفر محصولات از مراکز ذخیرهسازی تا مراکز تحویل بار، همان چیزی است که به آن میدمایل دلیوری یا تحویل ثانویه گفته میشود.

 

میدمایل و نقش آن در زنجیره تأمین

مصرف‌کننده نهایی در فرایند میدمایل نقشی ندارد. این مرحله معمولاً بین تأمین‌کننده و فروشنده است؛ مثلاً بین کسب‌وکار A (فروشنده‌ای که محصولات را به خرده‌فروشان و یا عمده‌فروشان می‌رساند) و کسب‌وکار B (تأمین‌کننده / تولیدکننده کالا). فرض کنید کسب‌وکار A در تبریز و کسب‌وکار B در تهران است. کسب‌وکار A باید کالا را از یک نقطه مبدأ مانند فرودگاه دریافت کند. سپس کالاها را از فرودگاه به مرکز تحویل بار کسب‌وکار B ارسال کند.

لست‌مایل دلیوری

لست‌مایل دلیوری یا لجستیک لست‌مایل، جابه‌جایی کالا از یک مرکز حمل‌ونقل یا یک خرده‌فروش به مقصد نهایی است. از جمله اقدامات زیرمجموعه لست‌مایل می‌توان به تحویل در همان روز، تحویل روز بعد، تحویل سریع یا تحویل استاندارد اشاره کرد. به زبان ساده، این آخرین مرحله در فرایند تحویل است.

هدف اصلی لست‌مایل دلیوری، افزایش سرعت تحویل است. هر چه بسته‌ها سریع‌تر تحویل داده شوند، مشتریان راضی‌تر خواهند بود. بااین‌حال، یکی از معضل‌های تحویل با سرعت بالا، مسئله قیمت است؛ چرا که لست‌مایل گران‌ترین بخش فرایند تحویل است و افزایش سرعت، هزینه آن را بیشتر می‌کند.

با توجه به پیچیدگی لست‌مایل دلیوری و مدیریت هزینه‌های آن، شرکت‌های سنتی پست و حمل بار، مزیت رقابتی چندانی در این حوزه ندارند. تأمین‌کنندگان برای کنترل هزینه‌های این حوزه باید برای به‌کارگیری فناوری‌های جدید و یا استفاده از خدمات متنوع شرکت‌های فناوری‌محور شخص ثالث، آماده شوند. آینده لست‌مایل دلیوری به پیشرفت‌های فناوری بستگی دارد. برای مقرون‌به‌صرفه شدن، کسب‌وکارها باید از فناوری برای خودکارسازی فرایندها استفاده کنند.

لست‌مایل دلیوری چگونه کار می‌کند؟

اگر شما مصرف‌کننده‌ای هستید که به‌صورت آنلاین خرید می‌کند، هر زمان که سفارش جدیدی داشته باشید، با فرایند لست‌مایل دلیوری مواجه خواهید شد. تحویل بار را شرکت لجستیک شخص ثالث (3PL) و یا خود شرکت فروشنده انجام می‌دهد. به طور خلاصه، لست‌مایل حلقه آخر لجستیک است و بدون آن مصرف‌کنندگان هرگز محصولات خود را دریافت نمی‌کنند.

شرکت تی‌هاب در حوزه میدمایل دلیوری فعالیت می‌کند و با تکیه بر شبکه همکاران قدرتمندی که دارد می‌تواند هماهنگی‌های حوزه حمل‌ونقل در طول زنجیره تأمین را به‌خوبی انجام دهد. شبکه همکاران تی‌هاب، شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ فاخر را تشکیل می‌دهند و در تمام طول زنجیره تأمین، از فرست‌مایل تا لست‌مایل، باکیفیت‌ترین خدمات را ارائه می‌دهند.

نظرات شما

فرم ارسال نظر

large desktopdesktoptabletphone