آیا کووید-19 شتاب دهنده دنیای پست و لجستیک است؟

آیا کووید-19 شتاب دهنده دنیای پست و لجستیک است؟

فردی را به ذهن بیاورید که روزها و ماه‌ها است که برای خرید نیازهای ابتدایی خود از خانه خارج نشده‌است. در یک سناریوی دیگر دانشجویی را متصور شوید که در منزل خود جایی بسیار دورتر از محل تحصیل باید به یادگیری علوم بپردازد. شباهت این افراد را در چه می‌بینید؟ چه چیزی باعث شده است که در این شرایط قرار بگیرند؟ پاسخ این سوال ساده است، کووید-19، این بیماری همه گیر، مسبب دوری افراد از یک دیگر، محل تحصیل و کارشان شده است. شباهت این افراد نیز در نیاز به خریدهای اینترنتی دیده می‌شود.

 سرانجام نیز بسته‌هایی حاوی یک یادگاری از دوست یا عضوی دور افتاده از خانواده، کتاب‌ها، ابزار و خریدهای ضروری یک فرد دیگر با شرکت‌های پستی به صاحب خود می‌رسند. نتیجه این ارسال‌ها، شلوغی و فشار کاری بیشتر در شرکت‌های پستی است. ولی آیا این بار کاری بیشتر می‌تواند یک فرصت و تجربه‌ای مفید باشد؟ آینده صنعت پست در دنیای پسا کووید چگونه خواهدبود؟

بار کاری شرکت‌های فعال در حوزه ارسال در سراسر جهان افزایش یافته‌است

شرکت‌های ارسال کننده، شاید فقط یک واسطه باشند ولی نقشی حیاتی در برطرف سازی زنجیره تامین در کشور ایفا می‌کنند. در دنیای امروز، بیماری فراگیر کووید-19 باعث شده‌است تا افراد با نیازهای متفاوت به خریدهای اینترنتی روی بیاورند. ولی آیا برای سربلند بیرون آمدن از این شرایط سخت، ساز و کارهایی در نظر گرفته شده‌است؟ بی شک حجم کاری در این شرکت‌ها به حداکثر خود رسیده‌است. در کنار سودآور بودن این حیطه کاری با احساس نیاز بیشتر بشر، خدمت رسانی صحیح عامل تعیین کننده برای ماندگاری در کسب و کار است.

این افزایش فشار کاری تقریبا در تمام دنیا احساس شده است و مختص جغرافیای خاصی نیست. به عنوان مثال، بر اساس نشریه فوربز، خریدهای اینترنتی حدود 20% افزایش داشته است. 36 % افراد هفته‌ای یک بار خرید اینترنتی دارند که نسبت به قبل 8% افزایش داشته‌است. و در اکثر کشورها دانلود اپ‌های خرید اینترنتی افزایش چشم گیری داشته است.

شرکت‌های پستی از بحران کووید-19 فرصت می‌سازند

تمام این‌ها نشان از یک چیز دارد. سیل خریدهای اینترنتی به سمت شرکت‌های پستی توانایی‌های آن‌ها در کنار آمدن با شرایط را می‌سنجد. توانایی افزایش ظرفیت‌ها در این دوره، سرنوشت ساز است. در نتیجه برای موفقیت باید به این شرایط استرس زا به چشم یک فرصت نگاه کرد. از دید یک استاد دانشگاه کسب و کار در نیویورک، آرون سانداراجاران، " بحران می‌تواند یک کاتالیزور باشد یا به تغییرات پیش رو سرعت ببخشد. بحران تقریبا مثل یک شتاب دهنده عمل می‌کند." در نتیجه شناسایی فرصت‌ها در این شرایط برای شرکت‌های فعال در حوزه ارسال مرسوله‌ها حیاتی است.

فراسوی کووید-19 و آینده شرکت‌های پستی چیست؟

دنیای پس از کووید که با افزایش واکسیناسیون به آن خواهیم رسید؛ همچنان ویژگی‌هایی را از پیش حفظ خواهد کرد. بسیاری از مردم همچنان علاقه مند خواهند بود تا خریدهای خود را از صفحه‌های مجازی در اینستاگرام و غیره دنبال کنند. وافعیت این است که دسترسی به این کالاها در گذشته برای همه مقدور نبود. ولی الان با حضور بیشتر افراد در خانه‌های خود، همه منتظر زنگ در و رسیدن بسته‌های پستی خود هستند. قبل‌تر یکی از مشکلاتی که سد راه استفاده از خدمات پستی بود، همین حضور در خانه و تحویل گرفتن مرسوله بود. الان ولی بسیاری از افراد مشاغل و تحصیل خود را از خانه ادامه می‌دهند و نگرانی از این بابت وجود ندارد. واقعیت این است که شاید فشار کاری از روی شرکت‌های پستی مثل تی‌هاب برداشته شود ولی مسیرها برای فعالیت شرکت‌ها هموارتر خواهد بود. با سنجش حداکثر ظرفیت‌ کاری، عیوب برطرف و کارایی افزایش پیدا خواهد کرد. تیهاب نیز با ارایه خدمات بهتر هدف خود را روی ارتقا و پیشرفت حتی بعد از رویارویی با این بیماری گذاشته است.

https://www.cbinsights.com/research/report/industries-tech-shaping-world-post-covid/
https://unctad.org/news/how-covid-19-triggered-digital-and-e-commerce-turning-point

نظرات شما

فرم ارسال نظر

large desktopdesktoptabletphone